ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΡΩΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 103,1 - ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΛΦΟΙ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του ΜΑΪΚΛ ΣΚOΤ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Δυο τυχεροί ακροατές κερδίζουν από ένα βιβλίο.
Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό μας, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook (art fm radio 103,1) και κατόπιν like στην ανάρτηση του βιβλίου με ένα σχόλιό σας.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:00, ενώ οι δύο νικητές θα ανακοινωθούν στην εκπομπή της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2014.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Για περισσότερα από χίλια χρόνια, το ιερό Μαντείο των Δελφών θεωρούνταν ο ομφαλός της γης, το κέντρο του αρχαίου κόσμου. Ηγέτες, βασιλείς αλλά και απλοί άνθρωποι έφταναν από όλη τη Μεσόγειο και από πιο μακριά για να συμβουλευτούν τους σοφούς του Μαντείου, να αφιερώσουν στον Απόλλωνα αριστουργήματα από χρυσό, ελεφαντόδοντο, χαλκό, μάρμαρο και πέτρα, και να συμμετάσχουν σε αθλητικούς και μουσικούς αγώνες. 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία του μαγικού και μοναδικού αυτού χώρου, από την ίδρυση έως την «αναβίωσή» του, καταδεικνύοντας πιο ξεκάθαρα από ποτέ τους λόγους για τους οποίους οι Δελφοί ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αρχαίου κόσμου για τόσο καιρό. 

Με ένα εμπεριστατωμένο κείμενο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο Μάικλ Σκοτ καλύπτει όλη την ιστορία αλλά και το σεπτό τοπίο των Δελφών, από τις βιβλιογραφικές αναφορές και τα αρχαιολογικά ευρήματα έως την καθιέρωσή του ως τόπου λατρείας, παράλληλα με την αέναη γοητεία της Πυθίας, παρά τους διφορούμενους χρησμούς της. Περιγράφει πώς οι Δελφοί έγιναν μήλον της έριδος ανάμεσα σε Έλληνες και σε Ρωμαίους αλλά και τόπος προσφοράς πολύτιμων αναθημάτων από αντίπαλες πόλεις-κράτη και ξένους βασιλείς. Εξετάζει, επίσης, τη σταδιακή παρακμή αλλά και το πώς η σημασία και η σπουδαιότητα του μέρους συνεχίζει να μεταβάλλεται έως σήμερα. 

Τέλος, για τον σύγχρονο επισκέπτη των Δελφών, ο συγγραφέας παραθέτει έναν σύντομο οδηγό, που υποδεικνύει τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δει αλλά και άγνωστους στο ευρύ κοινό θησαυρούς. 

Προσφέροντας μια μοναδική ματιά στο κέντρο του αρχαίου κόσμου, οι ΔΕΛΦΟΙ θα μαγέψουν τόσο τον απλό αναγνώστη όσο και τουρίστες, φοιτητές και ειδικούς.

http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002731

Rate this item
(1 Vote)
Login to post comments

.

<<Χορηγός της εκπομπής Πρωινή Στάση στους 103,1>>

Go to top